Schil de aardappelen en de pompoen en snij ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snij de rode paprika in kleine blokjes. Snij de champignons grof. Warm de bouillon op. Spoel de linzen en laat ze uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een kookpan met gezouten water aan de kook en kook de blokjes aardappel en pompoen 20 min. Fruit de ui 2 min in een pan met een beetje olie en voeg daarna de knoflook toe. Leg er de rode paprika bij en laat 2 min meebakken. Schep er de champignons door, daarna de specerijen en laat nog 2 min bakken. Kruid met zout en peper.
Schep de kerstomaten en de linzen door de bereiding. Giet er de bouillon bij en laat 10 à 15 min sudderen; schep daarbij af en toe om. Proef en breng indien nodig verder op smaak.
Giet de aardappelen en pompoen af en pureer ze met een klontje boter, zout, peper en een snuifje nootmuskaat. Bedek de bodem van een ovenschaal met de saus met tomaat en linzen en schep er de puree over. Bestrooi met de amandelschilfers, verdeel er wat klontjes boter over en bak 15 à 20 min in de oven. Dek tussendoor de schaal af met aluminiumfolie als de amandelschilfers te bruin zouden kleuren. Serveer flink warm.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
59 kcal
Vetten
2,2 g
koolhydraten
7,4 g
waarvan suikers
1,9 g
vezels
2,5 g
Eiwitten
2,3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.