Puree van krulkool met vegetarische balletjes | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Puree van krulkool met vegetarische balletjes

Puree van krulkool met vegetarische balletjes

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet ze af en laat ze goed uitdampen, zodat alle vocht er uitstoomt. Was de krulkool en hak ze fijn. Stoof ze kort aan in een braadpan met wat olijfolie. Voeg de aardappelen toe en plet ze samen tot fijne puree. Meng er de boter, de melk, zout en peper door en zet opzij. 

  2. Bak de vegetarische balletjes in een pan met wat olijfolie. Schep ze uit de pan en hou ze warm. 

  3. Maak 200 ml groentebouillon met het blokje. Voeg de sojaroom en de mosterd toe. Meng en laat sudderen tot een romige saus ontstaat. Verdeel de puree en de balletjes over de borden en serveer genappeerd met een beetje saus. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 117 kcal
Vetten 5,8 g
koolhydraten 8,1 g
waarvan suikers 1,9 g
vezels 2,9 g
Eiwitten 6,9 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aardappelen 0.500 kg
  • Krulkool 200 g
  • Boter 1 el
  • Melk 75 ml
  • Vegetarische balletjes 250 g
  • Groentebouillonblokje 0.50
  • Sojaroom 50 ml
  • Mosterd 0.50 tl
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Aardappelen 0.500 kg
  • Krulkool 200 g
  • Boter 1 el
  • Melk 75 ml
  • Vegetarische balletjes 250 g
  • Groentebouillonblokje 0.50
  • Sojaroom 50 ml
  • Mosterd 0.50 tl
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper