Rijst met kimchi en spiegelei | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Rijst met kimchi en spiegelei

Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snij de lente-uitjes fijn. Pers de limoen uit. Verhit een scheutje olie in de wok op een matig vuur en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de kimchi toe, laat 2 min meebakken en voeg dan de (geperste) knoflook toe. Schep er na 30 seconden de gekookte rijst bij en voeg de sesamolie, de sojasaus, de cashewnoten en de boter toe. Laat nog 2 min bakken en blijf goed mengen. Zet de pan van het vuur en voeg 2 el limoensap toe.

  3. Bak 4 spiegeleieren in een beetje olie. Verdeel de rijst met kimchi over de borden, bedek met een spiegelei en strooi er de sesamzaadjes over.

    TIP Het pepertje kan je vervangen door een fijngesneden rode paprika.

TIP Voeg aan je kimchi andere groenten en vruchten toe: wortel, raapjes, prei, appel...

TER VARIATIE Voeg kleine blokjes gegrilde tofoe toe en vervang de cashewnoten door ongezouten pinda’s.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 158 kcal
Vetten 6,5 g
koolhydraten 19 g
waarvan suikers 1,9 g
vezels 1,0 g
Eiwitten 5,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rijst 125 g
  • Lente-uitjes 2
  • Limoen 0.50
  • Kimchi 100 g
  • Teentjes knoflook 1
  • Sesamolie 1 tl
  • Sojasaus 1 el
  • Geroosterde cashewnoten 15 g
  • Boter 15 g
  • Eieren 2
  • Zwarte sesamzaadjes 2 tl
  • Neutrale olie
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Rijst 125 g
  • Lente-uitjes 2
  • Limoen 0.50
  • Kimchi 100 g
  • Teentjes knoflook 1
  • Sesamolie 1 tl
  • Sojasaus 1 el
  • Geroosterde cashewnoten 15 g
  • Boter 15 g
  • Eieren 2
  • Zwarte sesamzaadjes 2 tl
  • Neutrale olie