-
Kook de rijst in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snij de lente-uitjes fijn. Pers de limoen uit. Verhit een scheutje olie in de wok op een matig vuur en bak de lente-uitjes 1 min. Voeg de kimchi toe, laat 2 min meebakken en voeg dan de (geperste) knoflook toe. Schep er na 30 seconden de gekookte rijst bij en voeg de sesamolie, de sojasaus, de cashewnoten en de boter toe. Laat nog 2 min bakken en blijf goed mengen. Zet de pan van het vuur en voeg 2 el limoensap toe.
-
Bak 4 spiegeleieren in een beetje olie. Verdeel de rijst met kimchi over de borden, bedek met een spiegelei en strooi er de sesamzaadjes over.
TIP
Het pepertje kan je vervangen door een fijngesneden rode paprika.
TIP
Voeg aan je kimchi andere groenten en vruchten toe: wortel, raapjes, prei, appel...
TER VARIATIE
Voeg kleine blokjes gegrilde tofoe toe en vervang de cashewnoten door ongezouten pinda’s.