Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de pompoen in de lengte in tweeën en verwijder de pitten. Besprenkel met olijfolie en kruid met zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de pompoenhelften op met de bolle kant naar boven. Rooster ze 40 à 50 min in de oven (afhankelijk van de grootte), tot het vlees goed gaar is.
Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof. Maak nu de pesto: doe de geroosterde hazelnoten in de kom van de keukenrobot en voeg de rucola, het basilicum, de knoflook, de Parmezaanse kaas, de wijnazijn en 50 ml olijfolie toe. Mix tot een homogene massa en kruid met zout en peper.
Snij de oesterzwammen in stukken. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de paddenstoelen op een hoog vuur gaar. Kruid ze met zout en peper. Haal de pompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees los met een vork. Vul de pompoenhelften met de oesterzwammen, nappeer met de pesto en serveer met wat verse rucola.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
74 kcal
Vetten
6,1 g
koolhydraten
1,7 g
waarvan suikers
1,4 g
vezels
1,4 g
Eiwitten
2,5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.