Tatin met gekaramelliseerde prei | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Tatin met gekaramelliseerde prei

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de prei grondig schoon en snij hem in stukjes van 1,5 cm. Laat 25 g boter smelten in 1 el water, in een ovenvaste pan of taartvorm. Leg er de stukjes prei in en laat in 3 à 4 min gaar stoven.

  2. Laat intussen de rest van de boter in een pannetje smelten met de suiker en laat licht karamelliseren. Giet deze siroop over de prei en zet van het vuur. Zet de stukjes prei mooi rechtop en dicht tegen elkaar, maar niet te dicht tegen de rand van de pan of vorm.

  3. Dek de prei af met het bladerdeeg en plooi de deegranden langs de rand van de pan naar binnen. Prik het deeg in met de punt van een mes en bak 25 min in de oven. Haal de taart uit de oven, laat ze wat afkoelen en kantel ze dan ondersteboven op een bord. Verkruimel er de geitenkaas over, bestrooi met de tijm en serveer met een salade.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 128 kcal
Vetten 6,3 g
koolhydraten 14 g
waarvan suikers 9,4 g
vezels 2,6 g
Eiwitten 2,0 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Preien 3
  • Boter 27.50 g
  • Rol kant-en-klaar bladerdeeg 0.50
  • Geitenkaas (stammetje) 25 g
  • Tijmblaadjes 1 el
  • Zout
  • Peper
  • Fijne kristalsuiker 1.50 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Preien 3
  • Boter 27.50 g
  • Rol kant-en-klaar bladerdeeg 0.50
  • Geitenkaas (stammetje) 25 g
  • Tijmblaadjes 1 el
  • Zout
  • Peper
  • Fijne kristalsuiker 1.50 el