Vegan moussaka | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Vegan moussaka

Voorbereiding 25 min.
Kook 140 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 140 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de aardappelen op een bakplaat en zet ze in de oven tot ze beetgaar zijn (ongeveer 1 u, afhankelijk van de dikte). Maak intussen de witte saus: laat de plantaardige boter smelten en voeg de bloem toe. Giet er al roerend de sojadrink bij en laat op een laag vuur indikken. Kruid met nootmuskaat, zout en peper.

  2. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Fruit ze glazig in wat warme olijfolie. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 min meebakken. Voeg vervolgens het gehakt toe en kruid met oregano, zout en peper. Laat nog 2 min bakken. Ontpit de tomaten en snij ze in stukjes. Voeg ze toe aan de pan en giet er een scheutje water bij. Zet het deksel op de pan en laat op een laag vuur 20 min sudderen. Snij de aubergines in lange schijven van 1/2 cm dik. Bak ze aan beide kanten goudbruin in olijfolie.

  3. Schil de geroosterde aardappelen en snij in schijfjes van 1/2 cm dik. Vet een ovenschaal in met olie en verdeel er een laag aardappelschijfjes over. Bedek met een laag aubergine, dan tomatensaus en vervolgens witte saus. Herhaal deze laagjes en eindig met een laag witte saus. Bak 30 min in de oven. Hak de peterselie fijn en strooi net voor het serveren over de moussaka.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 78 kcal
Vetten 2,9 g
koolhydraten 7,3 g
waarvan suikers 2,8 g
vezels 2,1 g
Eiwitten 4,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Vastkokende aardappelen 250 g
  • Plantaardige boter 30 g
  • Bloem 30 g
  • Sojadrink (ongezoet) 250 ml
  • Ui 0.50
  • Teentjes knoflook 1
  • Geconcentreerde tomatenpuree 1 el
  • Plantaardig gehakt 200 g
  • Gedroogde oregano 0.50 tl
  • Tomaten 2
  • Aubergines 1
  • Peterselie 1 el
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Vastkokende aardappelen 250 g
  • Plantaardige boter 30 g
  • Bloem 30 g
  • Sojadrink (ongezoet) 250 ml
  • Ui 0.50
  • Teentjes knoflook 1
  • Geconcentreerde tomatenpuree 1 el
  • Plantaardig gehakt 200 g
  • Gedroogde oregano 0.50 tl
  • Tomaten 2
  • Aubergines 1
  • Peterselie 1 el
  • Olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Zout
  • Peper