Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Fruit ze in een kookpan in wat olijfolie en voeg de gekookte linzen toe. Laat een paar minuten sudderen.
Verwarm de oven voorop 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rasp de wortelen en druk ze op keukenpapier aan om overtollig vocht te verwijderen. Mix de havermout fijn in de keukenrobot. Voeg het linzenmengsel, de wortelen, het ei, de garam masala en het kerriepoeder toe en mix tot een stevige pasta.
Vorm 8 balletjes van het mengsel, maak ze platter en leg ze op de bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olijfolie en bak 25 à 30 min in de oven. Maak de dip: pel de knoflook en mix in de keukenrobot met het basilicum, de peterselie, de yoghurt, het citroensap, paprikapoeder, peper en zout tot een gladde massa. Serveer de koekjes met de kruidendip.
TipHet recept bevat 8 paletten.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
140 kcal
Vetten
5,4 g
koolhydraten
15 g
waarvan suikers
3,4 g
vezels
4,9 g
Eiwitten
6,0 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.