Blini’s met feta, maïs en avocadoroom | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Blini’s met feta, maïs en avocadoroom

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Mix 200 g maïskorrels grof met de lente-ui, de eieren, de bloem en het bakpoeder. Doe het deeg in een mengkom en voeg de rest van de maïs en de verkruimelde feta toe. Breng op smaak met citroensap, zout en peper en meng.
  2. Voor de avocadoroom : prak de avocado grof en meng met de zure room. Breng op smaak met citroensap, Cayennepeper en zout.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak in enkele minuten, in kleine porties, koekjes van het deeg. Leg de warme blini’s op een bord en smeer er avocadoroom op. Werk af met waterkers.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Maïs uit blik, uitgelekt 300 g
  • Lente-ui(tjes) 1
  • Ei(eren) 1
  • Bloem 60 g
  • Bakpoeder 1 tl
  • Feta 60 g
  • Citroensap
  • Avocado 0.50
  • Zure room 2 el
  • Snuifje Cayennepeper 0.50
  • Waterkers
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Maïs uit blik, uitgelekt 300 g
  • Lente-ui(tjes) 1
  • Ei(eren) 1
  • Bloem 60 g
  • Bakpoeder 1 tl
  • Feta 60 g
  • Citroensap
  • Avocado 0.50
  • Zure room 2 el
  • Snuifje Cayennepeper 0.50
  • Waterkers
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Nutritionele informatie

Per portie

  • 169 kcal
  • 9 g vetten
  • 14,5 g koolhydraten
  • 5,3 g suikers
  • 3 g vezels
  • 6 g eiwitten