Hak het chilipepertje en de koriander fijn. Laat 50 g boter op een matig vuur smelten in een kleine braadpan. Voeg de bloem toe en meng krachtig gedurende 1 min. Giet er onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk bij.
Voeg het bier toe en laat al roerend indikken tot een romige saus. Schep er de geraspte kaas en de mosterd, het limoensap, het paprikapoeder, het kerriepoeder, zout en peper onder.
Snij het stokbrood in sneetjes en bak ze in 20 g boter aan beide kanten goudbruin. Kruid ze met peper. Werk de dip af met het pepertje en de koriander en serveer met de croutons.
Rodenbach ClassicHet enige roodbruine bier in Vlaanderen, dat ook erkend is als traditioneel streekproduct. De gemengde gisting en de rijping in eikenhouten vaten zorgt voor die unieke zoetzure smaak en het complexe fruitige boeket, net als wijn.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
237 kcal
Vetten
14 g
koolhydraten
20 g
waarvan suikers
2,4 g
vezels
1,1 g
Eiwitten
8,3 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.