Dip met Brugge Oud en krokante croutons | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Dip met Brugge Oud en krokante croutons

Voorbereiding 25 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Hak het chilipepertje en de koriander fijn. Laat 50 g boter op een matig vuur smelten in een kleine braadpan. Voeg de bloem toe en meng krachtig gedurende 1 min. Giet er onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk bij. 

  2. Voeg het bier toe en laat al roerend indikken tot een romige saus. Schep er de geraspte kaas en de mosterd, het limoensap, het paprikapoeder, het kerriepoeder, zout en peper onder. 

  3. Snij het stokbrood in sneetjes en bak ze in 20 g boter aan beide kanten goudbruin. Kruid ze met peper. Werk de dip af met het pepertje en de koriander en serveer met de croutons. 

    Rodenbach Classic Het enige roodbruine bier in Vlaanderen, dat ook erkend is als traditioneel streekproduct. De gemengde gisting en de rijping in eikenhouten vaten zorgt voor die unieke zoetzure smaak en het complexe fruitige boeket, net als wijn.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 237 kcal
Vetten 14 g
koolhydraten 20 g
waarvan suikers 2,4 g
vezels 1,1 g
Eiwitten 8,3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Limoensap 1 el
  • Chilipepertje 0.50
  • Verse koriander 0.50 handvol
  • Boter 35 g
  • Bloem 17.50 g
  • Melk 125 ml
  • Bier Rodenbach Classic 25 ml
  • Kaas Brugge Oud, geraspt 75 g
  • Mosterd 1 tl
  • Mild paprikapoeder 0.50 tl
  • Snuifje mild kerriepoeder 0.50
  • Stokbrood 0.50
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Limoensap 1 el
  • Chilipepertje 0.50
  • Verse koriander 0.50 handvol
  • Boter 35 g
  • Bloem 17.50 g
  • Melk 125 ml
  • Bier Rodenbach Classic 25 ml
  • Kaas Brugge Oud, geraspt 75 g
  • Mosterd 1 tl
  • Mild paprikapoeder 0.50 tl
  • Snuifje mild kerriepoeder 0.50
  • Stokbrood 0.50
  • Zout
  • Peper