Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met de balsamicoazijn en een beetje olijfolie. Kruid ze met zout en peper en rooster 12 min in de oven.
Hak de bieslook fijn. Meng alle ingrediënten voor de wafels tot een beslag. Bak hiervan wafels in een licht beboterd wafelijzer. Gril de ham krokant in een pan zonder vetstof. Pel de sjalot en snij hem in stukjes. Mix hem in de blender met de kervel, de mosterd, de wijnazijn en de zonnebloemolie tot een gladde vinaigrette. Kruid met zout en peper.
Verdeel de wafels en de kerstomaten over de borden. Versier met 1 of 2 sneden krokante ham, besprenkel met vinaigrette en werk af met extra plukjes kervel.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
190 kcal
Vetten
12 g
koolhydraten
13 g
waarvan suikers
2.7 g
vezels
1.6 g
Eiwitten
6.8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.