Wafels met kaas, krokante ham en kervelvinaigrette | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Wafels met kaas, krokante ham en kervelvinaigrette

Wafels met kaas, krokante ham en kervelvinaigrette

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kerstomaten in een ovenschaal en besprenkel ze met de balsamicoazijn en een beetje olijfolie. Kruid ze met zout en peper en rooster 12 min in de oven.

  2. Hak de bieslook fijn. Meng alle ingrediënten voor de wafels tot een beslag. Bak hiervan wafels in een licht beboterd wafelijzer. Gril de ham krokant in een pan zonder vetstof. Pel de sjalot en snij hem in stukjes. Mix hem in de blender met de kervel, de mosterd, de wijnazijn en de zonnebloemolie tot een gladde vinaigrette. Kruid met zout en peper.

  3. Verdeel de wafels en de kerstomaten over de borden. Versier met 1 of 2 sneden krokante ham, besprenkel met vinaigrette en werk af met extra plukjes kervel.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 190 kcal
Vetten 12 g
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 2.7 g
vezels 1.6 g
Eiwitten 6.8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kerstomaten 100 g
  • Balsamicoazijn 0.50 el
  • Sneden Zwarte Woudham 3
  • Sjalot 0.50
  • Kervel 0.50 handvol
  • Mosterd 0.50 tl
  • Witte wijnazijn 1 el
  • Zonnebloemolie 2.50 el
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voor de wafels

  • Bieslook 1 el
  • Geraspte oude Flandrien-kaas 25 g
  • Bloem 50 g
  • Ei 0.50
  • Karnemelk 40 ml
  • Bakpoeder 0.50 tl
  • Zout 0.50 snuifje
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kerstomaten 100 g
  • Balsamicoazijn 0.50 el
  • Sneden Zwarte Woudham 3
  • Sjalot 0.50
  • Kervel 0.50 handvol
  • Mosterd 0.50 tl
  • Witte wijnazijn 1 el
  • Zonnebloemolie 2.50 el
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voor de wafels

  • Bieslook 1 el
  • Geraspte oude Flandrien-kaas 25 g
  • Bloem 50 g
  • Ei 0.50
  • Karnemelk 40 ml
  • Bakpoeder 0.50 tl
  • Zout 0.50 snuifje