Breng 120 ml water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Schil en rasp de wortelen. Pel en snipper de ui en de knoflook en fruit ze glazig in een scheutje olijfolie. Voeg de geraspte wortelen toe, kruid met peper en laat 2 min bakken. Blus met de bouillon en giet er de room bij. Zet het deksel op de pan en laat 10 min sudderen op een laag vuur. Meng goed.
Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Schep de geitenkaas door de wortelsaus en laat nog 5 min sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de ham krokant in een pan zonder vetstof. Dep droog met keukenpapier en hak daarna fijn. Verdeel de pasta over de borden. Nappeer met de wortelroom en strooi er de geroosterde ham, de pecorino en basilicumblaadjes over.
Voor een echt smeuïge wortelroom: mix de wortelen met de staafmixer terwijl je de geitenkaas toevoegt. Ook lekker met butternut.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
148 kcal
Vetten
6.5 g
koolhydraten
16 g
waarvan suikers
2.1 g
vezels
1.2 g
Eiwitten
5.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.