Farfalle met kip en pompoensaus | Carrefour

Je tijdstip

Farfalle met kip en pompoensaus

Farfalle met kip en pompoensaus

Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snij de pompoen in blokken en meng ze met wat olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over de bakplaat en rooster ze 20 min in de oven. Schep ze halverwege om.

  2. Bak de kip filets bruin en gaar in olijfolie. Verwarm in een pannetje de room met de blaadjes salie en tijm en met de gepelde knoflook. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Schep de geroosterde pompoen in de blender. Zeef de room en giet hem bij de pompoen. Kruid met peper en zout en mix tot een gladde massa.

  3. Meng de pasta met de pompoensaus. Snij de kipfilets in reepjes. Verdeel de pasta over de borden, schik er reepjes kip op, bestrooi met de Parmezaanschilfers en fijngehakte peterselie en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 148 kcal
Vetten 7,7 g
koolhydraten 12 g
waarvan suikers 1,4 g
vezels 0,7 g
Eiwitten 7,6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Pompoen 250 g
  • Kipfilets 250 g
  • Room 125 ml
  • Takjes salie 2
  • Takjes tijm 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Farfalle 150 g
  • Parmezaanschilfers 15 g
  • Peterselie 0.50 el
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Pompoen 250 g
  • Kipfilets 250 g
  • Room 125 ml
  • Takjes salie 2
  • Takjes tijm 1
  • Teentjes knoflook 1
  • Farfalle 150 g
  • Parmezaanschilfers 15 g
  • Peterselie 0.50 el
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout