Gnocchi van butternut met salieboter | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Gnocchi van butternut met salieboter

Gnocchi van butternut met salieboter

Voorbereiding 40 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 40 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de butternut, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in grove blokjes. Verdeel ze over de bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met zout en peper. Rooster ze 20 min in de oven, laat afkoelen en plet dan tot fijne puree (je hebt ongeveer 250 g puree nodig). Zeef de bloem bij de puree en voeg de losgeklopte eidooiers, de ricotta, de Parmezaanse kaas en een snuifje nootmuskaat toe. Kruid met zout en peper en meng kort tot een homogeen deeg.

  2. Bestuif het werkvlak, een mes en je handen royaal met bloem. Schep een grote eetlepel van het deeg en rol het met je handen tot een sigaar zo dik als je duim. Snij met het mes in stukjes van 1 cm en druk er lichtjes op met een vork, zodat je een streepjeseffect krijgt. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook hierin de gnocchi in porties tot ze komen bovendrijven. Roer af en toe. Schep ze met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken. Bewaar een beetje kookwater.

  3. Laat de boter op een laag vuur smelten in een braadpan. Snij de salie in dunne reepjes en bak ze samen met de spekblokjes in de boter. Kruid met zout en peper en laat 2 min bakken. Voeg de gnocchi en een paar eetlepels van het kookwater toe, breng op smaak met zout en peper en schep om. Bestrooi met de extra Parmezaanse kaas en serveer meteen.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 193 kcal
Vetten 12 g
koolhydraten 17 g
waarvan suikers 1,9 g
vezels 2,0 g
Eiwitten 5,3 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Butternut 0.25
  • Bloem 50 g
  • Eieren 1
  • Ricotta 125 g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 25 g
  • Gemalen nootmuskaat
  • Boter 50 g
  • Blaadjes salie 7.50
  • Gerookte spekblokjes 100 g
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Butternut 0.25
  • Bloem 50 g
  • Eieren 1
  • Ricotta 125 g
  • Geraspte Parmezaanse kaas 25 g
  • Gemalen nootmuskaat
  • Boter 50 g
  • Blaadjes salie 7.50
  • Gerookte spekblokjes 100 g
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper