Pasta met kip en citroen | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Pasta met kip en citroen

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de tomaten, de olijven, de suiker, de azijn en een scheut olijfolie door elkaar. Stort het geheel op een bakplaat bedekt met bakpapier en zet 10 min in de oven.
  2. Bak ondertussen de kip goudkleurig in een beetje olie. Voeg de artisjokharten, de look, de peper, de zeste en het sap van de citroen toe en laat 5 min op een zacht vuur verder garen.
  3. Kook de pasta al dente. Giet ze af en voeg het kippenmengsel toe en 2 el jus van de kip. Kruid met peper en zout. Verdeel de pasta over vier borden. Doe er het mengsel van tomaten en olijven en de rucola over en bestrooi met parmezaan.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kerstomaten, in tros 150 g
  • Groene olijven 75 g
  • Bruine suiker 0.50 el
  • Rode wijnazijn 1 el
  • Kippenborst, in blokjes 200 g
  • Artisjokharten (in bokaal), in sneetjes 150 g
  • Tenen knoflook, gehakt 1
  • Spaanse peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt 0.50
  • Citroen(en) (geraspt zeste en sap) 1
  • Pasta 200 g
  • Handvol rucola, fijngesneden 0.50
  • Geraspte parmezaan
  • Olijfolie
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Kerstomaten, in tros 150 g
  • Groene olijven 75 g
  • Bruine suiker 0.50 el
  • Rode wijnazijn 1 el
  • Kippenborst, in blokjes 200 g
  • Artisjokharten (in bokaal), in sneetjes 150 g
  • Tenen knoflook, gehakt 1
  • Spaanse peper, zaadjes verwijderd, fijngehakt 0.50
  • Citroen(en) (geraspt zeste en sap) 1
  • Pasta 200 g
  • Handvol rucola, fijngesneden 0.50
  • Geraspte parmezaan
  • Olijfolie
  • Zout, peper