Pasta met worst, champignons, spinazie en mascarponesaus | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Pasta met worst, champignons, spinazie en mascarponesaus

Pasta met worst, champignons, spinazie en mascarponesaus

Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel en snipper de uien. Pel en pers de knoflook. Snij de chipolata in stukjes van ongeveer 5 cm en de champignons in vieren. Kook de pasta beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hou 150 ml van het kookwater opzij en giet dan de pasta af.

  2. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Zet het vuur wat hoger en voeg de stukjes chipolata toe. Bak ze 1 min mee en voeg dan de champignons toe. Bak alles nog 2 min en voeg dan de tomatenpuree, de ketchup, de mascarpone en 100 ml van het kookwater van de pasta toe.

  3. Voeg vervolgens de spinazie toe en schep om tot ze volledig geslonken is. Giet er indien nodig nog wat kookwater bij voor een wat smeuïger saus. Kruid met zout en peper, laat 10 min sudderen en schep er dan de pasta door. Rooster de pijnboompitten in een braadpan zonder vetstof. Verdeel het pastagerecht over de borden en werk af met basilicumblaadjes en de pijnboompitten.

    Tip tegen verspilling Vervang de chipolata door een restje vleesbrood, kip of gehakt.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 133 kcal
Vetten 5.9 g
koolhydraten 14 g
waarvan suikers 1.4 g
vezels 1.2 g
Eiwitten 6.0 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Uien 1
  • Teentjes knoflook 1.50
  • Chipolata 250 g
  • Champignons 250 g
  • Penne 250 g
  • Olijfolie
  • Geconcentreerde tomatenpuree 0.50 el
  • Ketchup 0.50 el
  • Mascarpone 75 g
  • Spinazie 100 g
  • Pijnboompitten 1 el
  • Basilicum 0.50 handvol
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Uien 1
  • Teentjes knoflook 1.50
  • Chipolata 250 g
  • Champignons 250 g
  • Penne 250 g
  • Olijfolie
  • Geconcentreerde tomatenpuree 0.50 el
  • Ketchup 0.50 el
  • Mascarpone 75 g
  • Spinazie 100 g
  • Pijnboompitten 1 el
  • Basilicum 0.50 handvol
  • Zout
  • Peper