Breng een grote pan gezouten water aan de kook voor de pasta. Pel de knoflook. Rooster de pijnboompitten. Mix ze met de knoflook, de peterselie en de Parmezaanse kaas. Voeg 2 el olijfolie toe en mix tot een dikke pesto. Voeg indien nodig nog een beetje olie toe.
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zalm in kleine rechthoeken, besprenkel ze met olijfolie, strooi er de sesamzaadjes en de Provençaalse kruiden over en kruid met zout en peper. Zet ongeveer 10 min in de oven.
Kook de pasta in het water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en schep er de pesto onder. Serveer bij de zalm.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
209 kcal
Vetten
11 g
koolhydraten
19 g
waarvan suikers
1.0 g
vezels
1.0 g
Eiwitten
9.0 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.