Snij de pompoen in grote stukken. Laat de aardappelen in de schil. Kook de stukken pompoen samen met de hele aardappelen in een ruime hoeveelheid water.
Giet de pompoen en aardappelen af, schil de aardappelen. Doe de pompoen en aardappelen in een kom. Voeg het ei, de bloem, peper en zout toe. Plet fijn met een pureestamper. Rol dunne worsten van het deeg en snij in stukjes van 1 cm lang. Plet de gnocchi aan één kant met een vork, zodat er een streepjespatroon ontstaat.
Kook de pompoengnocchi 2 minuten in een grote pan met kokend gezouten water. Verhit de boter en olijfolie in een braadpan. Bak de in kwartjes gesneden champignons goudbruin, kruid met peper en zout. Voeg de uitgelekte pompoengnocchi toe. Serveer de pompoengnocchi met de gebakken champignons. Verdeel er de in blokjes gesneden feta over en werk af met fijngehakte peterselie, een straaltje olijfolie, peper en zout.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.