Aardappeltaart met abdijkaas en salie | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Aardappeltaart met abdijkaas en salie

Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit, bekleed er een taartvorm van 30 cm mee en prik het deeg hier en daar in met een vork. Snij de aardappelen met de mandoline in dunne plakjes.
  2. Leg een laagje aardappelschijfjes op de deegbodem en bedek met de abdijkaas. Schik daarop weer een laag aardappelen. Verdeel er 6 à 8 blaadjes salie over en sluit af met een laatste laag aardappelen.
  3. Besprenkel met een scheutje olijfolie, kruid met zout en peper en bak ongeveer 35 tot 40 min in de oven, tot de taart mooi goudbruin kleurt. Dien warm op.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • rol bladerdeeg 0.50
  • aardappelen 3
  • sneetjes abdijkaas 50 g
  • takje salie 0.50
  • olijfolie
  • peper, zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • rol bladerdeeg 0.50
  • aardappelen 3
  • sneetjes abdijkaas 50 g
  • takje salie 0.50
  • olijfolie
  • peper, zout

Nutritionele informatie

337 kcal

18,2 g vetten

33,7 g koolhydraten

1,2 g suikers

2,6 g vezels

8,7 g eiwitten