Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol er het deeg op uit. Plooi rondom een rand van 1 cm naar binnen. Prik de deegbodem veelvuldig in met een vork.
Snij de aubergine in schijven, de paprika’s in reepjes en de rode ui in dunne halve maantjes. Meng al deze groenten met olijfolie, kruid ze met peper en zout en gril ze beetgaar in een flink hete grillpan.
Besmeer het deeg met de hummus. Verdeel er de gegrilde groenten over en bestrooi met de Provençaalse kruiden. Bak de taart 20 min in de oven. Bestrooi ze 5 min voor het eind van de baktijd met de pijnboompitten en de feta en zet terug in oven. Garneer met peterselie en serveer.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
154 kcal
Vetten
11 g
koolhydraten
10 g
waarvan suikers
2,8 g
vezels
2,0 g
Eiwitten
3,4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.