Plaattaart met witte asperges, ham en zachtgekookte eieren | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Plaattaart met witte asperges, ham en zachtgekookte eieren

Plaattaart met witte asperges, ham en zachtgekookte eieren

Voorbereiding 30 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 30 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel de ui en snij hem in dunne rondjes. Schil de asperges en snij de harde onderkant weg. Kook de asperges 5 min in licht gezouten water. Blancheer de erwten 3 min in gezouten kokend water. Hak 2 el peterselie en dille fijn en meng ze met de cottage cheese. Kruid met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel olijfolie over elk vel filodeeg en stapel ze op elkaar. Besmeer met de cottage cheese. Verdeel er de rondjes ui, de asperges en de erwten over en kruid met zout en peper. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bak 20 min in de oven.

  3. Kook de eieren in water. Reken afhankelijk van hun grootte 5 à 7 min vanaf het moment dat het water opnieuw kookt. Dompel de eieren meteen in ijswater, pel ze en snij ze in stukken. Snij de ham in dunne reepjes. Verdeel de ham en de eieren over de taart zodra die uit de oven komt. Bestrooi met 1 el dille en 1 el bladpeterselie en serveer.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 120 kcal
Vetten 3.9 g
koolhydraten 12 g
waarvan suikers 1.5 g
vezels 2.7 g
Eiwitten 8.8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zoete ui 0.50
  • Witte asperges 250 g
  • Erwten 60 g
  • Verse bladpeterselie 1.50 el
  • Verse dille 1.50 el
  • Cottage cheese 125 g
  • Vellen filodeeg 5
  • Eieren 2
  • Sneden ontvette gekookte ham 2
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zoete ui 0.50
  • Witte asperges 250 g
  • Erwten 60 g
  • Verse bladpeterselie 1.50 el
  • Verse dille 1.50 el
  • Cottage cheese 125 g
  • Vellen filodeeg 5
  • Eieren 2
  • Sneden ontvette gekookte ham 2
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper