Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een taartvorm met losse bodem met het deeg mét zijn bakpapier. Schep de ricotta in een mengkom, kruid met zout en peper en roer er de helft van de olijfolie, onder tot een homogene massa. Pluk de blaadjes van de kruiden en schep de helft onder het ricottamengsel.
Giet deze bereiding op de deegbodem. Klop het ei los en borstel over de deegranden. Bak de taart 35 min in de oven.
Snij de kerstomaten in stukken of schijfjes. Haal de taart uit de oven en schik er de tomaten op. Bestrooi met de rest van de kruiden, een snuifje zout en een draai van de pepermolen. Besprenkel met olijfolie en serveer warm, koud of lauw, indien gewenst met geraspte Parmezaanse kaas.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
207 kcal
Vetten
15 g
koolhydraten
12 g
waarvan suikers
2,9 g
vezels
1,1 g
Eiwitten
6,8 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.