Tarte tatin van rode biet en feta met balsamicocrème | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Tarte tatin van rode biet en feta met balsamicocrème

Tarte tatin van rode biet en feta met balsamicocrème

Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de sjalotten karamelliseren in een beetje boter. Voeg de plakken biet en 1 tl balsamicocrème toe. Laat sudderen tot de biet zacht is. Kruid met peper.
  2. Vet twee springvormen in met boter en schep er de bieten met sjalot in. Leg er de plakjes appel bij. Snij uit het bladerdeeg twee cirkels even groot als de bakvormen. Dek elke vorm af met een vel bladerdeeg en bak 25 min in de oven.
  3. Haal de bakvormen uit de oven en laat 5 min rusten. Keer de tatintaartjes om op borden en verdeel er de feta over. Strooi er tijmblaadjes bij en besprenkel met een beetje balsamicocrème. Dien op met een frisse salade.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sjalot(ten), gepeld en fijngehakt 1
  • Boter
  • Rauwe rode biet(en), geschild en in schijfjes 1
  • Balsamicocrème
  • Appel(en), geschild, klokhuis verwijderd en in plakjes 1
  • Rol(len) kant-en-klaar bladerdeeg 1
  • Feta, verkruimeld 50 g
  • Verse tijm
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Sjalot(ten), gepeld en fijngehakt 1
  • Boter
  • Rauwe rode biet(en), geschild en in schijfjes 1
  • Balsamicocrème
  • Appel(en), geschild, klokhuis verwijderd en in plakjes 1
  • Rol(len) kant-en-klaar bladerdeeg 1
  • Feta, verkruimeld 50 g
  • Verse tijm
  • Peper