Witloofquiche met lamsgehakt, feta en pijnboompitten | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Witloofquiche met lamsgehakt, feta en pijnboompitten

Witloofquiche met lamsgehakt, feta en pijnboompitten

Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 40 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de kropjes witloof in de lengte in tweeën. Laat een klontje boter smelten in een grote braadpan en bak het witloof rondom een paar minuten op een laag vuur. Kruid met zout en peper, haal het witloof uit de pan en leg opzij. Laat nog een klontje boter smelten in dezelfde pan en fruit de sjalot
    2 min. Voeg dan het gehakt toe, kruid met zout, peper en ras el hanout en laat een paar minuten bakken. 

  2. Klop de eieren los met de room, verkruimel er de helft van de feta bij en kruid met zout en peper. Leg het bladerdeeg met zijn bakpapier in een taartvorm en prik de bodem veelvuldig in met een vork. Schik er het witloof, het gebakken gehakt en de pijnboompitten op en giet er het eimengsel over. Strooi er tot slot de rest van de feta over. 

  3. Bak de quiche 25 à 30 min in de oven. Dek eventueel af met bakpapier als de bovenkant te snel bruin bakt. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 215 kcal
Vetten 16 g
koolhydraten 6,9 g
waarvan suikers 0,8 g
Eiwitten 10 g
vezels 0,7 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Witloof 1.5
  • Sjalot 0.50
  • Lamsgehakt 200 g
  • Eieren 1.5
  • Room 50 ml
  • Feta 75 g
  • Bladerdeeg 0.50
  • Pijnboompitten 1 el
  • Boter
  • Zout, peper
  • Ras el hanout 0.50 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Witloof 1.5
  • Sjalot 0.50
  • Lamsgehakt 200 g
  • Eieren 1.5
  • Room 50 ml
  • Feta 75 g
  • Bladerdeeg 0.50
  • Pijnboompitten 1 el
  • Boter
  • Zout, peper
  • Ras el hanout 0.50 el