Witlooftaart met hamreepjes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Witlooftaart met hamreepjes

Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een taartvorm met bakpapier en schik er het deeg in. Druk de randen goed aan en zet 15 min in de oven.
  2. Verwijder ondertussen de harde kern van de witloofstronken en halveer ze. Verhit een klont boter in een grote pan en bak de witloofstronken op laag vuur beetgaar. Voeg eventueel een scheutje water toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  3. Klop de eieren met de room los en kruid met peper en zout. Bedek de voorgebakken deegbodem met de witloofhelften. Verdeel er de hamreepjes over en bestrooi met kaas. Giet tot slot het roommengsel over de taart. Zet 30 min in de oven. Garneer voor het serveren met oreganoblaadjes.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Plakken ham, in reepjes 2
  • Stronken witloof 3
  • Eieren 2
  • Room 10 cl.
  • Boter
  • Geraspte oude kaas 50 g
  • Rol kant-en-klaar kruimeldeeg 0.50
  • Nootmuskaat
  • Verse oregano
  • Peper en zout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Plakken ham, in reepjes 2
  • Stronken witloof 3
  • Eieren 2
  • Room 10 cl.
  • Boter
  • Geraspte oude kaas 50 g
  • Rol kant-en-klaar kruimeldeeg 0.50
  • Nootmuskaat
  • Verse oregano
  • Peper en zout