Couscous van bloemkool met geroosterde pompoen, pijnboompitten, ham en geitenkaas | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Couscous van bloemkool met geroosterde pompoen, pijnboompitten, ham en geitenkaas

Couscous van bloemkool met geroosterde pompoen, pijnboompitten, ham en geitenkaas

Voorbereiding 25 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 25 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil en ontpit de pompoen en snij het vruchtvlees in halve sneden van 1 cm dik. Leg ze op de bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en de honing en rooster ze in 20 min gaar in de oven.

  2. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Snij de ham in reepjes. Rasp de zeste van de limoen en pers de vrucht uit. Rasp de rauwe bloemkool. Meng de bloemkoolrasp met de pijnboompitten, de reepjes ham, de limoenzeste en het sap en de fijngehakte peterselie. Giet er 2 el olijfolie bij en kruid met zout en peper. Meng goed.

  3. Schep de couscous van bloemkool op een schaal, leg er de pompoen bij en bestrooi met geitenkaas.

    TIP Probeer deze ook met parelcouscous.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 123 kcal
Vetten 8,2 g
koolhydraten 6,1 g
waarvan suikers 5,6 g
vezels 1,6 g
Eiwitten 5,5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Butternutpompoen 250 g
  • Honing 1.50 el
  • Pijnboompitten 40 g
  • Ham 100 g
  • Limoen 0.50
  • Bloemkool 0.50
  • Peterselie 1 el
  • Verse geitenkaas 75 g
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Butternutpompoen 250 g
  • Honing 1.50 el
  • Pijnboompitten 40 g
  • Ham 100 g
  • Limoen 0.50
  • Bloemkool 0.50
  • Peterselie 1 el
  • Verse geitenkaas 75 g
  • Olijfolie
  • Zout
  • Zwarte peper