Paella royal | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Paella royal

Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Pel en snipper de knoflook en de ui. Snij de kip in blokjes. Bak de knoflook, de ui en de kip in een pan in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Meng er de rijst onder en blijf roeren tot de rijst glazig is. Voeg vervolgens de saffraan en 400 ml bouillon toe. Laat ongeveer 15 min koken en schep af en toe om.

  2. Snij de paprika’s in rondjes en voeg ze samen met de erwten toe aan de paella. Snij de chorizo in stukjes. Spoel de mosselen en voeg de gamba’s, de chorizo en de mosselen toe aan de paella. Giet er de rest van de bouillon bij.

  3. Breng de paella op smaak met peper, zout en chilipeper en meng. De paella is klaar zodra de rijst alle vloeistof heeft opgeslorpt en de mosselen opengaan. Serveer gedecoreerd met de peterselie en de citroen (in partjes).

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 114 kcal
Vetten 3,3 g
koolhydraten 11 g
waarvan suikers 0,8 g
vezels 1,1 g
Eiwitten 10 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentje knoflook 0.50
  • Ui 0.50
  • Kipfilets 1
  • Paellarijst 125 g
  • Groentebouillon 300 ml
  • Zoete rode puntpaprika’s 1
  • Diepvrieserwten 75 g
  • Chorizo 50 g
  • Mosselen 250 g
  • Grote gamba’s 4
  • Gedroogde chilipeper, fijngehakt 0.50 tl
  • Bladpeterselie 0.50 handvol
  • Citroen 0.50
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Enkele saffraandraadjes
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Teentje knoflook 0.50
  • Ui 0.50
  • Kipfilets 1
  • Paellarijst 125 g
  • Groentebouillon 300 ml
  • Zoete rode puntpaprika’s 1
  • Diepvrieserwten 75 g
  • Chorizo 50 g
  • Mosselen 250 g
  • Grote gamba’s 4
  • Gedroogde chilipeper, fijngehakt 0.50 tl
  • Bladpeterselie 0.50 handvol
  • Citroen 0.50
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Enkele saffraandraadjes