Risotto met asperges en morieljes | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Risotto met asperges en morieljes

Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de harde onderkant van de asperges weg. Week de morieljes 15 min in koud water. Spoel ze af en snipper ze fijn.
  2. Laat 20 g boter smelten in een pan en fruit de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en laat 3 min meebakken. Blus met de witte wijn en laat al roerend sudderen tot de wijn helemaal verdampt is. Giet er beetje bij beetje en terwijl je voortdurend roert de hete bouillon bij (ongeveer 20 min). Voeg dan de morieljes, een klontje boter en de Parmezaan toe. Meng, dek af en laat 5 min rusten.
  3. Blancheer de asperges in gezouten kokend water, giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Verdeel de eendenbouten over de borden en schep er risotto bij. Nappeer met de wijnsaus en werk af met tuinkers en basilicumblaadjes.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bussel groene asperges 0.50
  • Gedroogde morieljes 12.5 g
  • Boter
  • Sjalot(ten), gepeld en gesnipperd 1
  • Ronde rijst type arborio 200 g
  • Glas droge witte wijn 0.50
  • Ontvette hete kippenbouillon 250 ml
  • Parmezaan, geraspt 20 g
  • Schaaltje tuinkers 0.50
  • Basilicum
  • Zout, zwarte peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Bussel groene asperges 0.50
  • Gedroogde morieljes 12.5 g
  • Boter
  • Sjalot(ten), gepeld en gesnipperd 1
  • Ronde rijst type arborio 200 g
  • Glas droge witte wijn 0.50
  • Ontvette hete kippenbouillon 250 ml
  • Parmezaan, geraspt 20 g
  • Schaaltje tuinkers 0.50
  • Basilicum
  • Zout, zwarte peper