Niet toegevoegd
Niet toegevoegd
Dit product is niet beschikbaar in de geselecteerde winkel. Gelieve een ander product te kiezen of uw winkel te wijzigen.
Niet toegevoegd
Dit product is niet beschikbaar in de geselecteerde winkel. Gelieve een ander product te kiezen of uw winkel te wijzigen.
Op dit moment
Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur
Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.
Chrome
Safari
Firefox
Los de bouillonblokjes op in het hete water. Ontdooi de gamba’s in een schaal koud water. Verwijder de koppen en pel de gamba’s tot aan de staart. Dep ze droog, verwijder het darmkanaal en kruid met zout en peper. Verhit op een matig vuur een beetje olijfolie in een braadpan en bak de koppen en schalen 5 min. Giet er de warme bouillon bij en laat 10 à 15 min sudderen. Zeef de bouillon en hou hem warm.
Pel en snipper de sjalot en hak de bieslook fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote kookpan en fruit de sjalot 1 min. Voeg de rijst toe en laat 1 min al roerend meebakken, tot hij rondom glanst. Blus met de witte wijn en laat inkoken. Giet er een pollepel bouillon bij en laat al roerend koken tot de vloeistof opgeslorpt is. Voeg dan een volgende pollepel bouillon toe en werk zo verder tot de rijst gaar is. Reken hiervoor ongeveer 20 min.
Verhit een beetje olie in een braadpan en bak de gamba’s 1 à 2 min (niet langer, dan worden ze droog en taai). Kruid ze met zout en peper. Zet de risotto van het vuur en roer er de mascarpone en 2/3 van de bieslook onder. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de gamba’s en de rest van de bieslook.
Componenten | Voedingswaarde voor 100 g |
---|---|
Energie | 137 kcal |
Vetten | 5.7 g |
koolhydraten | 11 g |
waarvan suikers | 0.5 g |
vezels | 0.3 g |
Eiwitten | 9.1 g |
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.