Risotto met pesto, krokante zalm en groene asperges | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Risotto met pesto, krokante zalm en groene asperges

Risotto met pesto, krokante zalm en groene asperges

Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 35 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Snij de harde onderkant van de asperges weg (ongeveer 3 cm). Snij de stengels in rondjes. Blancheer de topjes kort in gezouten water. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge kookpan en fruit de sjalot, de knoflook en de rondjes asperge. Voeg de rijst toe en meng goed. Blus met de witte wijn en laat de alcohol verdampen.
  2. Giet er dan een pollepel warme bouillon bij en laat al roerend sudderen tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Herhaal tot alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar en romig is. Schep er de aspergepunten en 2 el pesto door, kruid met zout en peper en voeg het citroensap toe.
  3. Besprenkel de zalmfilets met olijfolie. Giet het paneermeel in een diep bord en kruid het met zout en peper. Wentel er de zalmfilets in. Verhit een beetje olijfolie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de zalm enkele minuten per kant, tot hij krokant is. Verdeel de risotto over de borden, leg er de zalm bij en decoreer met rucola. Strooi er tot slot de pecorino over en serveer.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Groene asperges 100 g
  • Olijfolie

  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook, geperst 0.50
  • Riisottorijst 175 g
  • Droge witte wijn 60 ml
  • Warme groentebouillon 400 ml
  • Klein bokaaltje pesto Carrefour 0.50
  • Sap van citroen
  • Zalmfilets 2
  • Paneermeel 4 el
  • Handvol rucola 0.50
  • Pecorino, geraspt 1 el
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Groene asperges 100 g
  • Olijfolie

  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Teentje knoflook, geperst 0.50
  • Riisottorijst 175 g
  • Droge witte wijn 60 ml
  • Warme groentebouillon 400 ml
  • Klein bokaaltje pesto Carrefour 0.50
  • Sap van citroen
  • Zalmfilets 2
  • Paneermeel 4 el
  • Handvol rucola 0.50
  • Pecorino, geraspt 1 el
  • Zout, peper