Pel de uien en schil de wortelen. Snij de uien, de wortelen en de paprika’s in schijfjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en de geperste knoflook glazig. Voeg de wortelen en de paprika’s toe en laat 3 min meebakken. Voeg dan het kaneelstokje toe en kruid met de ras el-hanout.
Spoel de kikkererwten, laat ze uitlekken en giet ze in de pan. Voeg ook de harissa, de abrikozen, de kerstomaten, de passata en 200 ml water toe. Breng aan de kook en laat op een laag vuur 10 min sudderen. Proef en breng indien nodig verder op smaak.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tajine afgewerkt met koriander en met de couscous erbij.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
84 kcal
Vetten
1,3 g
koolhydraten
12 g
waarvan suikers
3,5 g
vezels
5,2 g
Eiwitten
3,4 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.