Pel en snipper de knoflook en de uit en fruit ze in een hoge braadpan in wat olie. Was de paprika’s en snij ze in stukjes. Voeg de paprika’s, de sojascheuten en de uitgelekte bamboescheuten toe en laat sudderen.
Voeg de rijst, de erwten en de bouillon toe, schep om en laat sudderen tot de bouillon opgeslorpt en de rijst gaar is. Giet er de sojasaus bij en kruid met het kerriepoeder, peper en zout.
Klop de eieren los in een kom en kruid met peper en zout. Maak een kuiltje in het midden van de pan en giet daar een beetje olie en het eimengsel in. Laat de eieren lichtjes stollen en roer ze dan door de rijst. Serveer de rijst met extra sojasaus.
TipKies basmati-langkorrelrijst. Die kleeft minder dan ronde rijst en is dus meer geschikt voor dit type bereiding.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
80 kcal
Vetten
1.1 g
koolhydraten
14 g
waarvan suikers
0.9 g
vezels
1.1 g
Eiwitten
3 g
salt
0.70 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.