Aardappelsalade met spinazie, aspergepunten en pesto alla genovese | Carrefour

Aardappelsalade met spinazie, aspergepunten en pesto alla genovese

Aardappelsalade met spinazie, aspergepunten en pesto alla genovese

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de aardappelen 15 à 20 min in gezouten water. Verhit een grillpan op een hoog vuur. Borstel wat olijfolie over de aspergepunten, kruid ze met peper en zout en gril ze een paar minuten, ze moeten beetgaar zijn. 

  2. Mix alle ingrediënten voor de pesto in een kleine keukenrobot (of met de mixer) tot een gladde pesto. Voeg 2 à 3 el water toe en mix verder tot een gladde, vloeibare saus. Breng indien nodig op smaak met peper en zout. 

  3. Meng de pesto met de aardappelen, de aspergepunten, de spinazie en de bolletjes mozzarella en bestrooi met pijnboompitten. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 159 kcal
Vetten 12 g
koolhydraten 6,7 g
waarvan suikers 1,1 g
vezels 1,4 g
Eiwitten 6,1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Krielaardappelen 200 g
  • Groene aspergepunten 100 g
  • Jonge spinazieblaadjes 150 g
  • Bolletjes mozzarella 75 g
  • Peper
  • Zout

Voor de pesto

  • Basilicum 10 g
  • Parmezaanse kaas 25 g
  • Pijnboompitten 25 g
  • Teentjes knoflook 1
  • Witte wijnazijn 0.50 el
  • Olijfolie extra vierge 25 ml
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Krielaardappelen 200 g
  • Groene aspergepunten 100 g
  • Jonge spinazieblaadjes 150 g
  • Bolletjes mozzarella 75 g
  • Peper
  • Zout

Voor de pesto

  • Basilicum 10 g
  • Parmezaanse kaas 25 g
  • Pijnboompitten 25 g
  • Teentjes knoflook 1
  • Witte wijnazijn 0.50 el
  • Olijfolie extra vierge 25 ml