Andijviesalade met kip en koriandervinaigrette | Carrefour

Andijviesalade met kip en koriandervinaigrette

Andijviesalade met kip en koriandervinaigrette

Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de quinoa in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat afkoelen en kruid met peper en zout. Kruid ook de kipfilets. Verhit een scheutje olijfolie in een grote braadpan en bak de kipfilets op een laag vuur gaar. 

  2. Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie. Maak de andere bladeren los, was ze en schud ze goed droog. Scheur de grotere bladeren in stukjes. Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette samen op met de staafmixer of in de blender. Kruid indien nodig met peper en zout. 

  3. Snij de kipfilets in reepjes. Schilde mango en snij hem in schijfjes. Schil de avocado en snij hem in kleine blokjes. Snij de kerstomaten in tweeën. Schik de andijvie op een grote serveerschaal en verdeel er de quinoa, de mango, de avocado, de tomaten en de kip over. Nappeer met de vinaigrette en serveer. 

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 112 kcal
Vetten 6,4 g
koolhydraten 3,8 g
waarvan suikers 2,6 g
vezels 1,1 g
Eiwitten 9,2 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Quinoa 50 g
  • Kipfilets 2
  • Andijvie 0.50
  • Mango 0.50
  • Avocado 0.50
  • Kerstomaten 100 g
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de vinaigrette

  • Limoensap 0.50 el
  • Verse koriander 10 g
  • Olijfolie extra vierge 25 ml
  • Honing 0.50 el
  • Korianderpoeder 0.25 tl
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Quinoa 50 g
  • Kipfilets 2
  • Andijvie 0.50
  • Mango 0.50
  • Avocado 0.50
  • Kerstomaten 100 g
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Voor de vinaigrette

  • Limoensap 0.50 el
  • Verse koriander 10 g
  • Olijfolie extra vierge 25 ml
  • Honing 0.50 el
  • Korianderpoeder 0.25 tl
  • Peper
  • Zout