Giet de parelcouscous in een hoge braadpan, zet hem onder water en kook gaar. Laat uitlekken en giet in een grote kom. Pers 1 citroen uit. Meng het sap met 3 el olijfolie, giet bij de couscous, schep om en laat goed afkoelen.
Spoel de pan om met water. Maak de wortelen schoon en snij ze in de lengte in tweeën. Verhit 1 el olijfolie in de pan. Leg er de wortelen in en kruid ze met peper, zout en 1,5 tl ras el hanout. Laat kort bakken, blus met een scheutje water en laat zachtjes sudderen tot de wortelen gaar zijn.
Giet de kikkererwten af. Spoel de komkommer en snij hem in kleine blokjes. Hak de peterselie en de walnoten fijn. Voeg al deze ingrediënten toe aan de couscous. Verdeel die over de borden en garneer met de wortelen, de hummus en de rest van de ras el hanout. Besprenkel met wat olijfolie en serveer gedecoreerd met partjes citroen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
115 kcal
Vetten
5.8 g
Fats acid satured
0.8 g
koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.2 g
vezels
3.1 g
Eiwitten
2.7 g
salt
0.27 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.