Voor de vinaigrette: klop de pindakaas op met de sojasaus, het limoensap en het water. Pers de knoflook en voeg hem toe. Snij de rode kool in heel dunne reepjes (met de mandoline of een scherp mes). Verwijder de zaadjes uit de paprika en snij het vruchtvlees in dunne reepjes. Schil de wortelen en snij ze in dunne staafjes van 4 cm lang. Snipper de lente-uitjes.
Dep de tofoe droog met keukenpapier en snij hem in blokjes van 2 cm. Kruid met peper en zout. Verhit een scheutje sesamolie in een braadpan op een matig vuur en bak de blokjes tofoe goudbruin en krokant. Zet ze opzij.
Verwijder de buitenste bladeren van de sla. Maak de blekere bladeren los en leg ze naast elkaar op een serveerschaal. Vul elk blad met rode kool, paprika, wortel, lente-ui, tofoe en koriander. Nappeer met de pinda- vinaigrette, bestrooi met de sesamzaadjes en serveer.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
53 kcal
Vetten
2,7 g
koolhydraten
3,2 g
waarvan suikers
2,4 g
vezels
2,3 g
Eiwitten
3,2
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.