Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Spinazie-linzensalade met zalm in een pistachekorstje

Spinazie-linzensalade met zalm in een pistachekorstje

Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 20 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de pistaches fijn in een kleine keukenrobot. Meng ze met het lijnzaad, wat zout en peper en 1 el olijfolie. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de zalmfilets op. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met zout en peper. Schep er het pistachemengsel over en bak 10 à 15 min in de oven (afhankelijk van de dikte en grootte van de zalm).

  2. Scheur het pitabrood in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak het brood goudbruin en krokant. Kruid met zout en peper. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en kruid met zout en peper.

  3. Was de spinazie, laat de linzen uitlekken en snipper de lente-ui. Meng ze alle drie met de granaatappelpitten, de blauwe bessen en de croutons van pitabrood. Breng op smaak met de vinaigrette, verdeel over de borden en serveer met de zalm (in stukjes) en bestrooid met fijngehakte bieslook.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 192 kcal
Vetten 13 g
koolhydraten 8.2 g
waarvan suikers 2.4 g
vezels 2.6 g
Eiwitten 9.1 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ongezouten pistaches 50 g
  • Lijnzaad 1 el
  • Zalmfilets 2
  • Pitabroodjes 1
  • Jonge spinazie 100 g
  • Linzen (blik) 100 g
  • Lente-uitjes 2
  • Granaatappelpitten 1 handvol
  • Blauwe bessen 1 handvol
  • Bieslook 2 el
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voor de vinaigrette

  • Olijfolie 2 el
  • Walnootolie 1 el
  • Citroensap 1 el
  • Vloeibare honing 0.50 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Ongezouten pistaches 50 g
  • Lijnzaad 1 el
  • Zalmfilets 2
  • Pitabroodjes 1
  • Jonge spinazie 100 g
  • Linzen (blik) 100 g
  • Lente-uitjes 2
  • Granaatappelpitten 1 handvol
  • Blauwe bessen 1 handvol
  • Bieslook 2 el
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper

Voor de vinaigrette

  • Olijfolie 2 el
  • Walnootolie 1 el
  • Citroensap 1 el
  • Vloeibare honing 0.50 el