Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de uien, pel en pers de knoflook. Verhit op een laag vuur de olijfolie met de boter in een pan met dikke bodem. Laat de uien op een laag vuur 15 à 20 min karamelliseren. Schep af en toe om. Voeg 5 min voor het einde de knoflook en de tijmblaadjes toe. Kruid met zout en peper.
Rasp de zeste van de citroen. Leg wat ui opzij voor de afwerking. Meng de rest met de ricotta, 2/3 van de Parmezaanse kaas en de citroenzeste. Kruid met zout en peper en schep in een kleine, ingevette ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en bak 20 à 25 min in de oven.
Haal de ricotta uit de oven. Werk af met de opzij gelegde ui en serveer met brood of crackers.
Voeg net voor het serveren een scheutje honing toe, voor een extra lekkere toets.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
179 kcal
Vetten
11 g
koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.3 g
vezels
1.3 g
Eiwitten
10 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.