Butternutgratin met kabeljauw | Carrefour
Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 45 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Schil de butternut en snij het vruchtvlees in dunne sneden (met de mandoline of een scherp mes). Beboter een ovenschaal en verwarm de oven voor op 190 °C.

  2. Verwarm de room met de kokosmelk, de mosterd en het paprikapoeder op een laag vuur Pers de knoflook en hak de salieblaadjes fijn. Voeg ze toe aan het roommengsel, kruid met peper en zout en breng aan de kook.

  3. Schik sneden butternut dakpansgewijs op de bodem van de ovenschaal. Kruid met peper en zout, bedek met de kabeljauwfilets en kruid ook die met peper en zout. Schik er nog een laag pompoen op, giet daar de warme room over en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 45 min in de oven.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 105 kcal
Vetten 6.5 g
koolhydraten 6.3 g
waarvan suikers 1.6 g
vezels 1 g
Eiwitten 6.4 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Butternut (klein of medium) 0.50
  • Room 75 ml
  • Kokosmelk 125 ml
  • Mosterd 0.50 el
  • Paprikapoeder 0.25 tl
  • Teentjes knoflook 1
  • Salieblaadjes 5
  • Kabeljauwfilets (diepvries) 300 g
  • Geraspte kaas speciaal voor gratin 50 g
  • Boter
  • Peper
  • Zout
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Butternut (klein of medium) 0.50
  • Room 75 ml
  • Kokosmelk 125 ml
  • Mosterd 0.50 el
  • Paprikapoeder 0.25 tl
  • Teentjes knoflook 1
  • Salieblaadjes 5
  • Kabeljauwfilets (diepvries) 300 g
  • Geraspte kaas speciaal voor gratin 50 g
  • Boter
  • Peper
  • Zout