Couscous met gamba's en chermoula | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Couscous met gamba's en chermoula

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voor de chermoula: pel de knoflook en plet met het grof zeezout in een vijzel. Snipper de peterselie en de koriander. Meng de knoflook, de  peterselie, de koriander, het paprikapoeder, de gember, de komijn, de Cayennepeper, het citroensap, de olijfolie en 2 el water. Voeg indien nodig nog wat extra water toe.
  2. Leg de gamba’s in de chermoula en schep alles in een stoofpot. Zet het deksel erop en laat 15 min sudderen. Kook intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Serveer de couscous met de gamba’s en de chermoula.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Gambas 0.50 kg
  • Couscous 200 g

Voor de chermoula

  • Teentjes knoflook 1
  • Bosje peterselie 0.50
  • Bosje koriander 0.50
  • Zacht paprikapoeder 0.50 el
  • Gemberpoeder 0.50 tl
  • Komijnpoeder 0.50 tl
  • Cayennepeper, of harissa 0.33 tl
  • Sap van citroen 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Grof zeezout
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Gambas 0.50 kg
  • Couscous 200 g

Voor de chermoula

  • Teentjes knoflook 1
  • Bosje peterselie 0.50
  • Bosje koriander 0.50
  • Zacht paprikapoeder 0.50 el
  • Gemberpoeder 0.50 tl
  • Komijnpoeder 0.50 tl
  • Cayennepeper, of harissa 0.33 tl
  • Sap van citroen 0.50
  • Olijfolie 1 el
  • Grof zeezout