Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de marinade: pers 1 sinaasappel uit. Giet het sap in een kookpan, verwarm met 1 el suiker en laat op een laag vuur tot de helft inkoken. Zet de pan van het vuur en voeg 1 el olijfolie en het gerookte paprikapoeder toe. Kruid met zout en peper. Schil de tweede sinaasappel à vif en snij in dunne schijven. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg er de twee zalmfilets op. Besprenkel ze met de marinade en schik er de schijven sinaasappel op. Bak ongeveer 10 à min in de oven.
Snij de komkommer in stukken. Verwarm de azijn in een kookpan met 1 el suiker en 1 snuifje zout tot de suiker opgelost is. Giet dit mengsel over de komkommer en laat marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snij de shiitake in dunne schijfjes en bak ze in een goed hete braadpan met 2 el olijfolie. Pers er de knoflook bij en bak alles nog 1 min. Kruid op het einde met zout en peper. Verdeel de rijst en de zalm over de borden en schep er de shiitake en de komkommer bij. Snipper er de koriander over en serveer meteen.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
128 kcal
Vetten
6.1 g
koolhydraten
11 g
waarvan suikers
2.7 g
vezels
1 g
Eiwitten
6.6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.