Gratin van kabeljauw met puree, prei en kaas | Carrefour

Je tijdstip

Gratin van kabeljauw met puree, prei en kaas

Gratin van kabeljauw met puree, prei en kaas

Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 15 min.
Kook 50 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak de puree: schilde aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en stamp ze met de melk en de geraspte kaas tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en hou de puree warm.

  2. Maak de preien schoon en snij ze in rondjes. Verhit de olijfolie in een kookpan en leg er de prei in. Kruid met peper en zout en laat sudderen. Giet er daarna de room bij en laat indikken.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een oven schaal in met olie en leg er de kabeljauwfilets in. Kruid ze met peper en zout. Bedek ze met de prei en vervolgens met de puree. Bestrooi met geraspte kaas en zet ongeveer 30 min in de oven. Zet op het einde nog even onder de ovengrill, voor een mooi gegratineerd korstje.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 94 kcal
Vetten 4,4 g
koolhydraten 8,1 g
waarvan suikers 3,2 g
vezels 1,6 g
Eiwitten 4,9 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kabeljauwfilets (of een andere witte vis) 2
  • Geraspte kaas 0.50 handvol
  • Olijfolie 1 el

Voor de puree

  • Aardappelen 0.50 kg
  • Melk 75 ml
  • Geraspte kaas 0.50 handvol
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Voor de prei

  • Preien 2
  • Room 100 ml
  • Olijfolie 1 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Kabeljauwfilets (of een andere witte vis) 2
  • Geraspte kaas 0.50 handvol
  • Olijfolie 1 el

Voor de puree

  • Aardappelen 0.50 kg
  • Melk 75 ml
  • Geraspte kaas 0.50 handvol
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Zout

Voor de prei

  • Preien 2
  • Room 100 ml
  • Olijfolie 1 el