Op het vel gebakken tong met salsa picada en wintercouscous | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Op het vel gebakken tong met salsa picada en wintercouscous

Op het vel gebakken tong met salsa picada en wintercouscous

Voorbereiding 10 min.
Kook 55 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 55 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Voor de salsa picada: hak de knoflook, de ui, de koriander, de gedroogde tomaten en de pijnboompitten samen fijn. Voeg het limoensap, de olijfolie en het pepertje toe, kruid met zout, doe er de kikkererwten bij en meng goed.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Schil voor de couscous de wortelen, de pastinaak en de zoete aardappelen en snij ze in grove stukken. Besprenkel met olijfolie, verdeel ze over een bakplaat en rooster in de oven in 25 à 30 min goudbruin. Fruit intussen de sjalot en de knoflook in een beetje hete olijfolie. Doe er de passata en de chilivlokken bij en kruid naar smaak met zout. Voeg de couscous toe en giet er de hete bouillon over. Laat van het vuur 10 min rusten.
  3. Kruid de zeetongen met zout en peper. Verhit de boter en de olijfolie in een grote braadpan en bak de vissen in 12 min goudbruin en krokant, draai ze halverwege om. Dien op met de salsa picada en de couscous en werk af met waterkers.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Hele zeetongen 2
  • Boter 15 g
  • Zout en peper

Voor de salsa picada

  • Teentje knoflook 0.50
  • Rode ui 0.25
  • Bosje koriander 0.25
  • Gedroogde tomaten 1.5 el
  • Pijnboompitten 0.25 el
  • Limoensap 0.50
  • Olijfolie 75 ml
  • Vers pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt 0.50
  • Kikkererwten, gespoeld en uitgelekt 2 el
  • Zout

Voor de wintercouscous

  • Wortel(en) 1
  • Pastinak(en) 1
  • Zoete aardappel(en) 1
  • Olijfolie 1 el
  • Sjalotten, heel fijn gesnipperd 2
  • Teentjes knoflook, fijngesnipperd 1
  • Passata 100 ml
  • Chilivlokken 0.50 tl
  • Couscous 100 g
  • Hete bouillon 50 ml
  • Bakjes waterkers 1
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen
  • Hele zeetongen 2
  • Boter 15 g
  • Zout en peper

Voor de salsa picada

  • Teentje knoflook 0.50
  • Rode ui 0.25
  • Bosje koriander 0.25
  • Gedroogde tomaten 1.5 el
  • Pijnboompitten 0.25 el
  • Limoensap 0.50
  • Olijfolie 75 ml
  • Vers pepertje, zonder zaadjes en fijngehakt 0.50
  • Kikkererwten, gespoeld en uitgelekt 2 el
  • Zout

Voor de wintercouscous

  • Wortel(en) 1
  • Pastinak(en) 1
  • Zoete aardappel(en) 1
  • Olijfolie 1 el
  • Sjalotten, heel fijn gesnipperd 2
  • Teentjes knoflook, fijngesnipperd 1
  • Passata 100 ml
  • Chilivlokken 0.50 tl
  • Couscous 100 g
  • Hete bouillon 50 ml
  • Bakjes waterkers 1

Nutritionele informatie

Per portie

  • 1104 kcal
  • 58,4 g vetten
  • 85,5 g koolhydraten
  • 24 g suikers
  • 19 g vezels
  • 49,2 g eiwitten