Voor de salsa picada: hak de knoflook, de ui, de koriander, de gedroogde tomaten en de pijnboompitten samen fijn. Voeg het limoensap, de olijfolie en het pepertje toe, kruid met zout, doe er de kikkererwten bij en meng goed.
Verwarm de oven voor op 190°C. Schil voor de couscous de wortelen, de pastinaak en de zoete aardappelen en snij ze in grove stukken. Besprenkel met olijfolie, verdeel ze over een bakplaat en rooster in de oven in 25 à 30 min goudbruin. Fruit intussen de sjalot en de knoflook in een beetje hete olijfolie. Doe er de passata en de chilivlokken bij en kruid naar smaak met zout. Voeg de couscous toe en giet er de hete bouillon over. Laat van het vuur 10 min rusten.
Kruid de zeetongen met zout en peper. Verhit de boter en de olijfolie in een grote braadpan en bak de vissen in 12 min goudbruin en krokant, draai ze halverwege om. Dien op met de salsa picada en de couscous en werk af met waterkers.
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.