Pel en snipper de ui. Snij de prei in rondjes. Schil de rapen en snij ze in sneden. Snij het citroengras uiterst fijn. Snij de boerenkool in dunne reepjes. Rasp de gember.
Verhit een beetje olie in een stoofpot en fruit de ui met de knoflook glazig. Voeg de boerenkool, de gember en het citroengras toe en bak alles nog 2 min.
Voeg de prei en de rapen toe en laat een paar minuten meebakken. Kruid met kerriepoeder, zout en peper en laat nog 2 min bakken. Voeg de kokosmelk, de room en de bouillon toe en breng op een laag vuur aan de kook. Laat 10 min sudderen. Snij de vis in blokjes en leg ze in de stoofpot. Laat nog 5 min meekoken. Garneer met basilicumblaadjes en serveer.
NIET OPENEN!Als je om de vijf minuten het deksel opheft, laat je stoom en vocht ontsnappen, waardoor het gerecht kan uitdrogen en alles minder mals kan zijn.
TIPSnij de vis in niet te kleine stukken. Hij zou tijdens het sudderen uit elkaar kunnen vallen.
TIPServeer met basmatirijst of naanbrood.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
101 kcal
Vetten
6,8 g
koolhydraten
3,3 g
waarvan suikers
2,8 g
vezels
1,2 g
Eiwitten
6,1 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.