Thaise vis met jasmijnrijst | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Thaise vis met jasmijnrijst

Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de spinazieblaadjes kort in een beetje olie, kruid ze met zout en peper en houd ze warm.

  2. Versnipper de sjalot. Verhit de rest van de olijfolie in een hoge braadpan en fruit er de sjalot glazig in. Voeg de rode curry, de suiker, de sausbasis van vis en als laatste de kokosmelk toe. Laat rustig verwarmen, kruid naar smaak bij met zout en houd warm.

  3. Verhit een beetje vetstof in een andere pan en bak de stukken vis 3 min, draai ze om en laat ze nog 2 min bakken tot ze gaar zijn. Verdeel de vis en de spinazie over de borden. Schep er de currysaus bij en werk af met de verse kruiden. Dien op met de geparfumeerde rijst.

    Voor een veggie versie, vervang de vis door een mix van kikkererwten en rode linzen.
Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 94 kcal
Vetten 3.4 g
koolhydraten 9.7 g
waarvan suikers 1.1 g
vezels 0.9 g
Eiwitten 5.5 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Geparfumeerde rijst 150 g
  • Jonge spinazie 0.50 kg
  • Olijfolie 1 el
  • Sjalotten 2
  • Rode Thaise curry 0.50 el
  • Suiker 0.50 el
  • Sausbasis vis 125 ml
  • Kokosmelk 100 ml
  • Kabeljauw 2
  • Koriander
  • Lente-ui
  • Keukenzout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Geparfumeerde rijst 150 g
  • Jonge spinazie 0.50 kg
  • Olijfolie 1 el
  • Sjalotten 2
  • Rode Thaise curry 0.50 el
  • Suiker 0.50 el
  • Sausbasis vis 125 ml
  • Kokosmelk 100 ml
  • Kabeljauw 2
  • Koriander
  • Lente-ui
  • Keukenzout
  • Peper