Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de zalm met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de zalm 3 à 4 min. Haal hem uit de pan en hou warm.
Snipper de sjalot fijn. Doe een klontje boter in dezelfde pan en laat er de sjalot in fruiten. Blus met de witte wijn en schraap de aanbaksels goed los met een houten lepel. Voeg de visfond, de wijnazijn en de frambozen toe (bewaar een handvol voor de afwerking). Laat de saus tot de helft inkoken terwijl je af en toe roert. Prak de frambozen voorzichtig met een houten lepel. Kruid de saus met zout en peper.
Verdeel de rijst en de zalm over de borden. Werk af met de apart gehouden frambozen en de dille en serveer met de frambozensaus.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
155 kcal
Vetten
7,3 g
koolhydraten
13 g
waarvan suikers
0,9 g
vezels
1,6 g
Eiwitten
7,6 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.