Zalm met frambozen | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Zalm met frambozen

Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de zalm met zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak de zalm 3 à 4 min. Haal hem uit de pan en hou warm.

  2. Snipper de sjalot fijn. Doe een klontje boter in dezelfde pan en laat er de sjalot in fruiten. Blus met de witte wijn en schraap de aanbaksels goed los met een houten lepel. Voeg de visfond, de wijnazijn en de frambozen toe (bewaar een handvol voor de afwerking). Laat de saus tot de helft inkoken terwijl je af en toe roert. Prak de frambozen voorzichtig met een houten lepel. Kruid de saus met zout en peper.

  3. Verdeel de rijst en de zalm over de borden. Werk af met de apart gehouden frambozen en de dille en serveer met de frambozensaus.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 155 kcal
Vetten 7,3 g
koolhydraten 13 g
waarvan suikers 0,9 g
vezels 1,6 g
Eiwitten 7,6 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Wilde rijst 150 g
  • Zalmfilets 2
  • Sjalot 0.50
  • Boter 15 g
  • Witte wijn 50 ml
  • Visfond 50 ml
  • Rode wijnazijn 0.50 el
  • Frambozen 125 g
  • Dille
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Wilde rijst 150 g
  • Zalmfilets 2
  • Sjalot 0.50
  • Boter 15 g
  • Witte wijn 50 ml
  • Visfond 50 ml
  • Rode wijnazijn 0.50 el
  • Frambozen 125 g
  • Dille
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper