Zalmburger | Carrefour

Nous vous conseillons d’utiliser un autre navigateur

Pour une expérience optimale de notre site web, nous vous invitons à utiliser l'un des navigateurs proposé ci-dessous. Vous ne disposez d'aucun de ces navigateurs? Télécharger alors gratuitement Google Chrome.


Télécharger Chrome

Zalmburger

Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 20 min.
Kook 15 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Verwijder het vel van de zalm en snij het vlees in kleine blokjes. Pel en snipper de sjalot. Rasp de zeste van de citroen en pers de vrucht uit. Mix de zalm heel fijn in de keukenrobot.

  2. Klop het ei los en meng het met de gepureerde zalm, het paneermeel, de sjalot, de citroenzeste, 2 el citroensap, de mosterd, zout en peper. Meng tot een homogene massa en vorm er 8 burgers van.

  3. Was en droog de spinazie. Verhit de olie in een braadpan met antiaanbaklaag en bak de burgers goudbruin. Besmeer elk burgerbroodje met yoghurtsaus (zie hiernaast). Verdeel er de spinazie over, leg daarop telkens een zalmburger, opnieuw spinazie en wat dille. Sluit de broodjes en serveer met een salade van rode biet.

Componenten Voedingswaarde voor 100 g
Energie 173 kcal
Vetten 8,8 g
koolhydraten 14 g
waarvan suikers 3,1 g
vezels 0,8 g
Eiwitten 8,8 g

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zalmfilet 400 g
  • Citroen 0.25
  • Ei 0.50
  • Paneermeel 35 g
  • Sjalot 0.50
  • Mosterd 0.50 tl
  • Jonge spinazieblaadjes 50 g
  • Olijfolie 2 el
  • burgerbroodjes 4
  • Takjes dille 2
  • Zout, peper

Voor de yoghurtsaus

  • Griekse yoghurt 75 ml
  • Sjalot 0.50
  • Takjes dille 2
  • Teentje knoflook 0.50
  • Zout, peper

Voor de zoetzure rode biet

  • Voorgekookte rode biet 250 g
  • Witte wijnazijn 25 ml
  • Suiker 1.50 el
  • Ingrediënten voor:
  • 4Personen
  • Zalmfilet 400 g
  • Citroen 0.25
  • Ei 0.50
  • Paneermeel 35 g
  • Sjalot 0.50
  • Mosterd 0.50 tl
  • Jonge spinazieblaadjes 50 g
  • Olijfolie 2 el
  • burgerbroodjes 4
  • Takjes dille 2
  • Zout, peper

Voor de yoghurtsaus

  • Griekse yoghurt 75 ml
  • Sjalot 0.50
  • Takjes dille 2
  • Teentje knoflook 0.50
  • Zout, peper

Voor de zoetzure rode biet

  • Voorgekookte rode biet 250 g
  • Witte wijnazijn 25 ml
  • Suiker 1.50 el