Ter voorbereiding, pel en snipper de ui, de selderij en de prei. Snij de Hervekaas in sneetjes en rasp de Jong Brugge.
Schil en halveer de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Schil de knolselder, snij in blokjes van 2 cm en bak 10 min in wat boter, op een laag vuur. Voeg wat water toe en laat gaar stoven.
Fruit de ui glazig in olijfolie. Voeg het kippengehakt toe en bak het rul. Voeg de selderij, de prei en de helft van het basilicum toe en laat alles 2 min bakken. Voeg de tomaten toe, kruid met zout en peper en laat 10 min sudderen. Giet de aardappelen af en pureer ze met de knolselder. Splits het ei en schep de eidooier en een klontje boter onder de puree. Kruid met zout en peper.
Verwarm de ovengrill voor. Schep het gehakt in een ovenschaal en bedek met een laag puree en een laag Hervekaas. Bestrooi met geraspte Jong Brugge en paneermeel en zet 10 min in de oven. Bestrooi met de rest van het basilicum en serveer.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
104 kcal
Vetten
5.1 g
koolhydraten
6.1 g
waarvan suikers
1.9 g
vezels
1.9 g
Eiwitten
7.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.