Curry van lamsballetjes met yoghurtdressing | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Curry van lamsballetjes met yoghurtdressing

Curry van lamsballetjes met yoghurtdressing

Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 10 min.
Kook 30 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Maak eerst de balletjes: rooster de venkelzaadjes in een droge pan tot ze gaan geuren. Zet ze opzij. Mix de knoflook, de gember, de pepertjes en de sjalot tot een pasta, die je dan samen met de venkelzaadjes en de kokosnoot onder het gehakt mengt. Kruid het mengsel met zout en peper en rol er 20 kleine balletjes van. Verhit de olie in een braadpan en bak de balletjes. Zet ze opzij.
  2. Verhit voor de curry de olie en bak de sjalot, de gember, de garam masala en de komijn 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 5 min sudderen. Kruid met zout. Leg de balletjes in de saus en laat 20 min zachtjes sudderen.
  3. Meng voor de dressing het sap en de zeste van de limoen met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Dien de balletjes op met hun saus, verse koriander en de yoghurtdressing.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de balletjes

  • Venkelzaadjes 0.50 el
  • Teentjes knoflook, fijngesnipperd 1
  • Verse gember, geraspt 2.5 cm
  • Groene pepertjes, zonder zaadjes en fijngesnipperd 1
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Geraspte kokosnoot 2 el
  • Lamsgehakt 400 g
  • Plantaardige olie 1 el
  • Verse koriander
  • Zout, peper

Voor de curry

  • Plantaardige olie 0.50 el
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Verse gember, geraspt 0.50 el
  • Garam masala 1 el
  • Komijnpoeder 0.50 el
  • Tomatenblokjes 200 ml
  • Zout (of meer volgens smaak)

Voor de yoghurtdressing

  • Sap en geraspte zeste van limoen 0.50
  • Griekse yoghurt 75 ml
  • Zout, peper
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Voor de balletjes

  • Venkelzaadjes 0.50 el
  • Teentjes knoflook, fijngesnipperd 1
  • Verse gember, geraspt 2.5 cm
  • Groene pepertjes, zonder zaadjes en fijngesnipperd 1
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Geraspte kokosnoot 2 el
  • Lamsgehakt 400 g
  • Plantaardige olie 1 el
  • Verse koriander
  • Zout, peper

Voor de curry

  • Plantaardige olie 0.50 el
  • Sjalot, fijngesnipperd 0.50
  • Verse gember, geraspt 0.50 el
  • Garam masala 1 el
  • Komijnpoeder 0.50 el
  • Tomatenblokjes 200 ml
  • Zout (of meer volgens smaak)

Voor de yoghurtdressing

  • Sap en geraspte zeste van limoen 0.50
  • Griekse yoghurt 75 ml
  • Zout, peper