Dikke worst, sudderpotje van wintergroenten en kervelmayonaise | Carrefour

Er is een fout opgetreden

Helaas is er een fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.

Je tijdstip

Dikke worst, sudderpotje van wintergroenten en kervelmayonaise

Dikke worst, sudderpotje van wintergroenten en kervelmayonaise

Voorbereiding 25 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
Voorbereiding 25 min.
Kook 120 min.
Moelijkheid Makkelijk
  1. Giet 3 liter koud water in een grote kookpot en voeg er de mergpijpen, de ui ingeprikt met kruidnagel, de geschilde wortel, het groen van de prei, het kruidentuiltje, de peperbolletjes en de korianderbolletjes bij. Breng langzaam aan de kook. Laat 2 u sudderen op een erg laag vuur. Giet door een zeef. Schil de wortelen, de rapen en de aardappelen. Snij de wortelen in dikke stukken van gelijke grootte. Snij de rapen in 4. Snij de pastinaak overlangs in 2. Verwijder de buitenste bladeren van de prei. Snij de preistengels in stukken en daarna overlangs doormidden.
  2. Pocheer de aardappelen, de wortelen, de rapen en de pastinaak. 15 min in de bouillon. Voeg de prei en de worsten toe aan de bouillon en laat 10 min verder koken.
  3. Hak de kervel fijn. Splits het ei. Giet het eigeel in een grote kom met de mosterd, de azijn, peper en zout. Giet er langzaam een scheut olijfolie bij terwijl je blijf kloppen tot je een stevige mayonaise krijgt. Voeg de kervel en een scheut citroensap toe. Schik de groenten rond de worsten. Besprenkel met een beetje bouillon en serveer met de mayonaise.

Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.

  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Belgische producten

  • mergpijp 1
  • wortel 1
  • het groen van een preistengel
  • dikke worsten 3
  • witte rapen 2
  • pastinaak 1
  • wortelen 3
  • preistengels 2
  • kleine aardappelen 6
  • ei 1

Alsook:

  • 1 ui ingeprikt met 1 kruidnagel
  • 1 kruidentuiltje van een tijmtakje en een laurierblad
  • 10 zwarte peperbolletjes
  • 5 korianderbolletjes
  • mosterd à l’ancienne 1 tl
  • wijnazijn 1 tl
  • olijfolie 10 cl.
  • 1 handvol kervel
  • 1/2 citroen
  • zout, zwarte peper van de molen
  • Ingrediënten voor:
  • 2Personen

Belgische producten

  • mergpijp 1
  • wortel 1
  • het groen van een preistengel
  • dikke worsten 3
  • witte rapen 2
  • pastinaak 1
  • wortelen 3
  • preistengels 2
  • kleine aardappelen 6
  • ei 1

Alsook:

  • 1 ui ingeprikt met 1 kruidnagel
  • 1 kruidentuiltje van een tijmtakje en een laurierblad
  • 10 zwarte peperbolletjes
  • 5 korianderbolletjes
  • mosterd à l’ancienne 1 tl
  • wijnazijn 1 tl
  • olijfolie 10 cl.
  • 1 handvol kervel
  • 1/2 citroen
  • zout, zwarte peper van de molen