Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehakte uien 5 min. Breng op smaak met het paprika- en lookpoeder. Voeg de paprikablokjes toe en bak 3 min. Voeg het rundgehakt toe en meng. Breng op smaak met peper en zout en laat 2 tot 3 min garen. Giet de tomatenblokjes erbij en laat 10 min sudderen onder deksel.
Verwarm de oven voor op 200°C. Schik de nacho’s in een ovenvaste schaal, bestrooi met geraspte emmentaler, beleg met een laag gehakt en bestrooi nog eens met geraspte emmentaler. Bak 10 min in de oven.
Maak intussen de zure room: giet de verse kaas, de geperste knoflook en het citroensap in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Haal de schaal uit de oven, werk de nacho’s af met gesnipperde koriander en serveer met de zure room.
Componenten
Voedingswaarde voor 100 g
Energie
124 kcal
Vetten
6.4 g
koolhydraten
7.8 g
waarvan suikers
2 g
vezels
1.3 g
Eiwitten
7.5 g
Klik op de ingrediënten van het recept voor meer informatie over allergenen.